Det finns olika sätt att få ihop pengar för att finansiera sin resa. Det främsta man bör göra är att försöka spara pengar till den själv och sätta av pengar varje månad så man har råd att resa.

Oavsett hur din ekonomi ser ut så rekommenderas du alltid att ha ett sparkonto där du kan placera sparpengar och låta dem växa över tid med ränta. Kan du sätta över större summor varje månad så rekommenderas helt klart att du jämför sparkonton för att hitta ett med bra ränta.

Avbetalning - Delbetala resan

Vissa charterbolag låter dig delbetala resan genom att du betalar månadsvis av kostnaden i efterhand. På så sätt kan du resa utan att ha spara ihop någonting alls men det krävs en del av dig för att få detta. Resor kan vara dyra och därför ställs ganska höga krav på din kreditvärdighet med en bra fast inkomst och inga betalningsanmärkningar för att du ska kunna få detta.

Resor till Paris brukar inte arrangeras som charter och av den anledningen kan det bli svårt att hitta möjligheten att delbetala resan. Du kan försöka hitta hotellbokningssidor som erbjuder det men det bästa är kanske att titta på att låna pengar istället.

Oavsett kan delbetala vara ett bra alternativ om det finns att välja när man ska checka ut och betala sin resa online.

Men det är möjligt att det är mer förmånligt att låna pengarna genom ett vanligt lån istället.

Låna pengar - Privatlån och Smslån

Det lättaste och säkraste sättet för att snabbt få pengar till sin resa är att låna pengar. Det finns flera möjligheter här där ett privatlån antagligen är det mest lönsamma alternativet med lägst effektiv ränta över tid.

Ett privatlån kan dock ta tid att ansöka till men är helt klart värt det om du har lite framförhållning. Det finns t.ex. bra låneförmedlare som jämför bankernas erbjudande åt dig snabbt och enkelt för att du ska få bästa räntan.

Ett smslån har fördelen att det går blixtsnabbt om du väljer rätt långivare. Du kan ha pengarna på ditt konto redan inom en timme om du väljer någon med direkt utbetalning till din bank. När det kommer till smslån så har de oftast en ganska hög avgift och kostnad vilket gör att de snabbt blir dyra alternativ.

Det finns dock räntefria smslån så om du bara är ute efter att köpa dig tid till nästa månadslön så kan smslån vara väldigt bra alternativ och förutom snabba även helt kostnadsfria.

Om du vill läsa mer så hittar du bra tips om smslån på Lånekuriren och även tips på bra låneförmedlare av privatlån.