Sevärdheter i Paris

Paris har väldigt många sevärdheter värda att besöka och det är inte konstigt att många som en gång rest dit under en weekend återkommer för att ta del av allt staden har att erbjuda.

Paris har många enastående sevärdheter som verkligen sticker ut och för många är ett måste att besöka under sin vistelse i staden. Denna sida kommer hjälpa dig att få en uppfattning om de sevärdheter där finns att besöka och om det är något för dig.

Sortera:
Alfabetisk
|
Populäritet
Visar 1-6 av 6
Eiffeltornet
Eiffeltornet i Paris är stadens och kanske Frankrikes mest kända byggnad. Den stod klar 1889 för att fira hundraårsjubileet av den Franska revolutionen. Sedan dess har den utvecklats till att bli en av världens mest besökta turistattraktioner.
Notre-Dame de Paris
Notre-Dame de Paris är en stor katedral i centrala Paris som ligger på en egen ö i floden Seine. Katedralen är en stor turistattraktion och landmärke för Paris. Det är en enastående byggnad och även känd genom filmatiseringen av Ringaren av Notre Dame.
Triumfbågen
Triumfbågen är ett monument för fira Napoleons vinst vid Austerlitz 1805 och hedra de döda som krigat för Frankrike. Här finns även den okände soldatens grav som hedrar alla de okända soldater som stupat i krig.
Sacré-Coeur
Sacré-Coeur är en romersk-katolsk basilisk som restes upp i slutet på 1800-talet som ett dubbelt monument. Basilisken ligger på toppen av Montmartre vilket är Paris högsta naturliga punkt.
Colonne de Juillet
Colonne de Juillet är ett fantastiskt monument som firar de tre ärorika dagarna under Julirevolutionen 1830 som ledde till Karl X förfall och där Ludvig Filip tog över tronen. Kolonen står i centrala Paris i mitten av Place de la Bastille.
Place de la Concorde
Place de la Concorde är en stor historisk plats i centrala Paris som ligger mellan det första och åttonde arrondissementet. Här finner du bland annat början av vägen Champs-Elysées, en av Kleopatras nålar och mycket mer.

Om sevärdheter i Paris

Vårt mål är att hela tiden bygga ut denna sektion för att täcka så många bra sevärdheter i Paris som möjligt. Vi vill på svenska förmedla vad du kan förvänta dig av ett besök vid en sevärdheter och hur du tar dig dit.

Om du har förslag på information som saknas eller som vi bör lägga till så får du gärna kontakta oss.